Entre os alimentos básicos inclúen a mandioca, arroz, patacas, bananas, feixón, millo, peixe, améndoa e unha variedade doutras froitas e vexetais. Un dos alimentos máis comúns é o fufu, unha pasta mole feita de fariña e auga. O fufu, que recibe nomes diferentes en diferentes partes do país, xeralmente servido con salsa feita con tomates ou cacahuete. Outro prato popular é shikwanga, unha comida das rexións oeste da República Democrática do Congo que está feito con fariña de mandioca e auga. As salsas son servidas na maior parte das comidas. Os mollos de aceite de palma son os máis comúns, e a maioría deles son preparados en un lume de leña ou carbón vexetal, mesmo en áreas urbanas. As froitas máis comúns son manga, laranxa, papayas e coco. Cultivan cana de azucre. Algúns alimentos deben ser comprados todos os días porque a xente non ten os medios para conservalo como é debido.Como resultado de anos de crise política e a desaparición de moitos servizos, nalgunhas áreas faltan stocks adecuados de alimentos. Os modos á mesa varían de lugar a lugar. Usar prata nas culleres é moi común en áreas urbanas, pero na rural adoitan comer coa man, normalmente, só os dedos da súa man dereita. Ás veces os homes e mulleres cean por separado e lavan as mans con auga morna e xabón ao final da comida.Sírvense en porcións individuais ou pode ser comida ou bebida directamente dunha fonte común, todo depende do costume local. Ao compartir unha cunca, os comensales comen da parte que lles cadra de fronte. Persoas maiores reparten a carne entre os comensales.
Fonte:
No hay comentarios:
Publicar un comentario